Workshop op de Landelijke Omgevingsmanagementdag

De Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) vindt ieder jaar plaats in Den Bosch. Het grootste evenement voor omgevingsmanagers is dit jaar vanwege Covid-19 volledig digitaal. De Omgevingsverbinder is door De Bouwapp uitgenodigd voor een workshop sessie. 

LOMD

Workshop De Omgevingsverbinder & De Bouwapp

Het thema van de LOMD van dit jaar is “Omgevingsmanagement in Coronatijd”. Het ochtendprogramma bestaat uit een tafelgesprek geleid door dagvoorzitter Marijke Roskam en verschillende pitches van deelnemers. Het volledige programma is hier te bekijken.

Om 11.30AM beginnen de workshop sessies en wij bijten direct het spits af. Mark van der Kooi (de Bouwapp) en Rieke van Wijngaarden (De Omgevingsverbinder) praten over de transitie “van Omgevingsmanager naar Omgevingsverbinder”.

Centraal in deze sessie is: Hoe behartig je de uiteenlopende belangen vanuit de omgeving; van kinderen, ondernemers en winkelend publiek in een multiculturele wijk in Rotterdam?

Aan de hand van een bestaande case stimuleert de workshop deelnemers actief mee te alten denken over hoe de omgeving te verbinden? Vervolgens geeft Rieke een inzicht over enkele creatieve oplossingen.