STRUKTON HERSTELT HISTORISCHE KADE

In opdracht van de gemeente Brielle renoveert Strukton Civiel West 150 meter kademuur in het centrum. Sijbrand van Eck is ontwerpleider binnen het bouwteam. Hij vertelt over de uitdagingen van het project. Vanwege de slechte staat van de kade moest er snel gehandeld worden.  

Strukton won de aanbesteding op basis van kwaliteit en begon in juni 2021 met de gemeente Brielle, ingenieursbureau IV-infra en ontwerpbureau Maters en De Koning aan het definitieve ontwerp. “In zeer korte tijd hebben we het ontwerp afgerond, waardoor we begin oktober al konden starten”, vertelt Sijbrand. Hij waardeert zijn bouwteamgenoten Aad de Ronde (gemeente), Herm-Jan Wolters (IV-infra) en Maikel Bal (Maters en de Koning) voor deze prestatie. “Aad is een kei in het stimuleren van de transparante en vlotte samenwerking in het bouwteam, Herm-Jan wist als toetser en adviseur het tempo op te voeren zonder kwaliteitsconcessies en met Maikel Bal werken we al langer succesvol samen”, beschrijft Sijbrand zijn dreamteam.

Enthousiast over technische uitdaging
Een uitdagend project als deze is Sijbrand op het lijf geschreven. “Ik ben al dertig jaar enthousiast over de technische uitdagingen die wij vanuit regio Middelharnis uitvoeren.” Zijn ervaring is geen overbodige luxe. “De fundatie van de kademuur is over grote delen zover vergaan dat het verbazend is dat de muren nog blijven staan.” Aan het bouwteam de taak om de kade te herstellen, zonder dat de historische waarde verloren gaat en met zo min mogelijk impact op de omgeving. Geocon monitort de kademuur continue zodat de kleinste vervormingen in de muur direct bekend zijn.

Omgevingsmanagement in vertrouwde handen`
Sijbrand hoefde niet lang na te denken om De Omgevingsverbinder in te schakelen. “Bij een eerder project beviel de methode van de Omgevingsverbinder uitstekend. Ook bij dit project nemen we de gemeente op een professionele manier werk uit handen, ontlasten we onze uitvoerder en profiteert de omgeving van vlotte communicatie. Hiermee vergroten we het draagvlak in de omgeving. En dat is belangrijk voor het succes van het project.” Een uitdaging die Nikki maar wat graag te lijf te gaat.