Omgevingsmanagement voor uw project?

Ringvaartweg

De Ringvaartweg is een bijzondere straat in het oosten van Rotterdam. Behalve groen is het er ook waterrijk. De weg ligt ingeklemd tussen de Ringvaartplas en de Ringvaart en tussen al het groen prijken prachtige woningen. Al het water rond deze mooie woonomgeving moet in goede banen worden geleid. Om droge voeten te garanderen was er in 2021 onderhoud nodig aan de zogeheten waterhuiskundige constructies: stuwen, duikers en inlaten.

Het project begon eind 2020 met een voorbereidend onderzoek naar de staat van de constructies. Daarna is er ook een flora- en faunaonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek is zoveel mogelijk vanaf het water gedaan, maar in enkele gevallen moesten de onderzoekers particulier terrein betreden. Vanaf januari 2021 tot eind maart werden de werkzaamheden uitgevoerd. Enkele woningen waren tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar.

Onze Nikki is als omgevingsmanager aangesteld tijdens dit project. Voorafgaand aan de onderzoeken en de uitvoerfase heeft ze de bewoners per brief op de hoogte gesteld. Naast de brieven verliep de communicatie voornamelijk via de app van de gemeente, de Rotterdam Aan de slag App. Ook stond ze omwonenden met vragen of zorgen te woord via de mail en telefoon. 

Project Details

PERIODE

 December 2020 РMaart 2021

KLANT

EVS Infrabouw

PLAATS

Rotterdam

PROJECT OPDRACHTGEVER

Gemeente Rotterdam