Omgevingsmanagement voor uw project?

Groeneweg Rotterdam

Projectbeschrijving
In het najaar van 2021 werd er gewerkt aan de Groeneweg in Rotterdam. EVS Infrabouw werkte in opdracht van gemeente Rotterdam en schakelde De Omgevingsverbinder in voor het omgevingsmanagement. Nikki was de omgevingsmanager tijdens dit project. De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van het wegdek, het herstellen van de bokconstructie en het vervangen van de kolkleiding. 

Hinder
De Groeneweg was tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor bestemmingsverkeer bleef de weg toegankelijk. Ook kregen omwonenden te maken met geluids- en trilhinder. Om de overlast te beperken werden de werkzaamheden aan de bokconstructie vanaf het water uitgevoerd. Tijdens het project was er ook een buurtmaatje actief die allerlei praktische zaken rond het project oppakte. 

Aanpak
Allereerst is de omgeving met een professioneel opgemaakte brief op de hoogte gebracht van de aanstaande werkzaamheden. Hierin werden de werkzaamheden uitgelegd en de contactpersonen voorgesteld. Omgevingsmanager Nikki heeft alle ondernemers en bewoners binnen het werkgebied persoonlijk benaderd voor gesprekken. Aan verschillende keukentafels besprak ze werkzaamheden, de planning en bereikbaarheid. Via de BouwApp hield Nikki de omgeving op de hoogte van de voortgang en kon men vragen stellen. Ook was ze rechtstreeks telefonisch bereikbaar en stond ze tijdens de wekelijkse inloopochtend iedereen met aandacht te woord. 

Project Details

PERIODE

September 2021 – December 2021

KLANT

EVS Infrabouw

PLAATS

Rotterdam

PROJECT OPDRACHTGEVER

Gemeente Rotterdam