Omgevingsmanagement voor uw project?

Compleet nieuw stationgebied voor Kronenburg

Onze opdrachtgever Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek werkt momenteel aan het vernieuwen van het busstation Kronenburg in Arnhem. Het station aan de Burgemeester Matsersingel krijgt een groene metamorfose. Loes is namens de Omgevingsverbinder aangesteld voor de marketingcommunicatie rond het project. Ze gebruikt interessante video’s en aantrekkelijke acties om bewoners en ondernemers met elkaar te verbinden.

De herinrichting van het busstation maakt deel uit van een grootschalige vernieuwing van de wijk Kronenburg. De omgeving van het station wordt groener en uitnodigender gemaakt, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor mindervaliden. Het omgevingsteam bestaat uit projectleider en omgevingsmanager Rob Hazelaar (Dusseldorp) en gebiedsmarketeer Loes van der Weerd (de Omgevingsverbinder).

Het omgevingsteam
Loes en Rob zorgen ervoor dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd worden over de voortgang van de werkzaamheden. “We maken gebruik van de BouwApp om meerdere keren per week updates te plaatsen over de planning en ontwikkelingen, zodat iedereen op de hoogte blijft”, legt Loes uit.

De werkzaamheden van Loes
Naast de updates in de BouwApp betrekt Loes de ondernemers en buurtbewoners ook op andere manieren. Ze maakt bijvoorbeeld video’s waarin ze lokale ondernemers onder de aandacht brengt. “Met deze video’s willen we de bekendheid van de ondernemers vergroten en laten zien dat zij tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven.” Het busstation is namelijk een belangrijk openbaar vervoersknooppunt en een ideale manier voor een bezoek aan het overdekte winkelcentrum.

Omgevingsmanagement Gemeente Anrhem - Kronenburg.

Fotowedstrijd
Naast het maken van de video’s, organiseert Loes ook allerlei acties, zoals een fotowedstrijd waarin ze de buurt oproept om foto’s in te sturen. “De beste inzendingen hebben wij op grote bouwhekdoeken laten drukken. De makers van de mooiste foto’s hebben een tegoedbon van de lokale fotowinkel gewonnen”, vertelt de enthousiaste gebiedsmarketeer. “Op deze manier zorgen we ervoor dat de mensen in de buurt ook tijdens de werkzaamheden met elkaar verbonden blijven.” De werkzaamheden zijn gestart in april 2023 en worden naar verwachting eind 2023 afgerond. Bekijk hier het project in de BouwApp.

Project Details

PERIODE

Februari 2022 – December 2023  

KLANT

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek

PLAATS

Arnhem

PROJECT OPDRACHTGEVER

Gemeente Arnhem