Bent u op zoek naar een omgevingsmanager voor uw project?

Laat het ons weten

Events en acties

Met het organiseren van lokale events of het bedenken van ludieke acties creëren wij draagvlak in de omgeving.

Projecten kunnen behoorlijk belastend zijn voor de directe omgeving. Door een opgebroken straat blijven klanten bijvoorbeeld weg waardoor winkeliers hun omzet zien dalen, kunnen buurtbewoners minder makkelijk boodschappen doen en is laden en lossen op sommige plekken niet meer mogelijk. De Omgevingsverbinder maakt in dit soort situaties het verschil: met een persoonlijke benadering en creatieve oplossingen verhelpen we problemen. Ons uitgangspunt is altijd om een positieve sfeer rondom een project te creëren.

Ludieke acties en lokale evenementen

Ieder project is weer anders en vraagt om maatwerk. Wij denken mee met lokale ondernemers: hoe blijven winkels zichtbaar achter een rij bouwhekken? Hoe stimuleren we winkelbezoek in een opgebroken straat? Deze problemen deden zich bijvoorbeeld voor bij de reconstructie van de Kleiweg – Uitweg in Rotterdam. In nauwe samenwerking met de buurt organiseerde De Omgevingsverbinder daarom allerlei ludieke acties en evenementen om omwonenden en ondernemers tegemoet te komen. Buurtkinderen konden bijvoorbeeld Sinterklaas vieren in de bouwkeet of komen bloemschikken bij de lokale bloemenwinkel en de zichtbaarheid van winkeliers werd verbeterd met levensgrote foto’s op bouwhekdoeken.

We vinden het daarnaast belangrijk dat het dagelijks leven van omwonenden zo weinig mogelijk wordt beperkt tijdens projecten. Toen wij onlangs bericht ontvingen dat een buurtbewoonster op leeftijd haar gebruikelijke route naar de supermarkt niet meer kon nemen, stippelden wij een alternatieve route uit en hielpen haar met boodschappen doen.